Zuivere fokkerij

In onze zoektocht naar een voor ons ideaal ras zijn wij gestuit op de Rouge de L’ouest. Naast het markante en imposante uiterlijke spreken de productiecapaciteiten van de Rouge ons zeer aan.

  • Gemakkelijk aflammeren
  • Probleemloos opvoeden van meerlingen
  • Snelle groei
  • Weinig vet

Bij het zien van een kudde rouges bij de familie Verhoeven in 2004 hebben wij direct besloten om een aantal ooien en een ram aan te schaffen en sindsdien fokken wij met passie dit mooie ras. Wij fokken de laatste jaren met gemiddeld 25 ooien en 2 a 3 rammen. Op deze manier zijn wij in staat om altijd onverwant fokmateriaal te kunnen verkopen aan nieuwe en bestaande klanten.
Ons fokdoel is helder: Het fokken van typische, raszuivere Rouge de L’ouest schapen met een een scherp oog voor haar productie- mogelijkheden. Aangezien de Rouge de L’ouest populatie in Nederland behoorlijk aan elkaar is verwant importeren wij regelmatig vers bloed uit zowel Engeland, Belgie als Frankrijk.

In 2012 is het ons gelukt om een ram te importeren die in Frankrijk nationaal kampioen is geworden!
Door het importeren van nieuw fokmateriaal van zeer hoog niveau proberen wij ons fokdoel na te streven.

Rammen

Hieronder ziet u onze oudere ram van franse afkomst. Deze is in 2012 gekroond tot kampioensram bij de anderhalf jarige rammen.
Het is een prachtig evenredig gebouwde ram geboren in 2010 met een gewicht van +/- 140 kg.
Van deze ram houden we veel ooilammeren aan die opvallen door snelle groei, goede bespiering en brede bouw in voor en –achterhand.


In 2013 hebben we een ramlam uit belgie geimporteerd. Deze ram is ons opgevallen door de zeer beste bespiering. De ram is als drieling geboren. Met deze ram zorgen wij voor bloedspreiding in onze kudde.